top of page

İş Yeri Ofis Temizliği Nasıl Yapılır...!

1. Adım:  Küllükler ve Çöp Kovaları

Küllükler boşaltılırken etrafın kül olmaması için çöp kovasının dibine doğru boşaltılmalıdır. Çöp kovası boşaltılırken çöp poşetlerinin ıslaklığına ve yırtık olup olmadığı bakılmalı, kötü koku veriyor ise anında değiştirilmelidir.

2. Adım: 20 cm ile 2 metre Arasındaki Düz Alanlar

Süpürgelik diye tabir edilen kısımdan başlanarak boyumuzun yettiği yere kadar toz alınmalıdır. Tablo, pano gibi bölgeler için ayrı bezler kullanılmalıdır.

3. Adım: Masa Üstündeki Cihazlar

Telefon gibi sürekli temas ettiğimiz ve nefesimize yakın olan aygıtlar ayrıca temizlenmelidir. Farklı bir bez kullanılmalı ve günlük temizlik yapılmalıdır. Bilgisayar ekranlarında toz alırken ise ıslak değil kuru bezlerle temizlik yapılmalıdır.

4. Adım: Çalışma Masası

Masa üstleri sağdan sola temizlenmelidir. Kaldırılabilecek eşyaların alt tarafları da temizlenmeli, masanın üzerinde leke kalmamalıdır. Islak silimden sonra kuru bir bezle kurulama yapılmalıdır.

5. Adım: Zemin

Zeminimiz halı ise yürüme yolları vakumlanmalıdır. Detaylı temizlik için çöp kovalarının arkalarına kadar vakum yapılmalıdır. Sert zeminlerde ise önce kuru sonra ıslak sonra leke kalmaması için tekrar kuru paspaslama yapılmalıdır.

6. Adım: Kontrol Kapı Cam Tuvalet Mutfak Ve Dinlenme Alanlarının Genel Temizliği 

7. Adım: Tüm işlemlerden sonra herhangi bir eksik kalmaması için kontrol yapılmalıdır. En önemli adım olan kontrol, yapılan temizliğin doğru yapılıp yapılmadığını belirler. Kontrolün son aşamasında ise açık lamba, pencere, temizlik malzemesi kalmaması sağlanır ve temizliğimiz biter.

bottom of page